kolmapäev, 29. aprill 2009

Karamellkissell

Sööklate ajast minu suur lemmik. Aga tundus kuidagi liiga keeruline, et ise ka proovida. Tegelikult oli valmistamine imelihtne ja tulemus täpselt nii maitsev kui oli meeles ja paremgi veel!

VAJA:
0,5-0,75 kl suhkrut
0,5 l piima (kes soovib, võib teha ka ilma veeta, ainult piimast)
0,5 l vett
vaniljesuhkrut
2 spl (ikka pigem kuhjaga kui poolikud) tärklist

VALMISTAMINE:
Sulata suhkur kuivas kausis (sega kuiva puulusikaga kui võimalik), lase suhkrusiirup pruunistuda veidi. Samal ajal lase veekeetjas keema vesi. Kui suhkrusiirup parasjagu pruun ja tunned juba kukekommilõhna, vala (ettevaatlikult) peale kuum vesi, sega hoolega. Seejärel lisa piim. Lase kuumaks jälle (piim oli toasoe, jahutas segu maha). Lahusta tärklis vähese külma veega, lisa segades kissellile. Kui segu keema tõuseb, on kissell valmis.

Kommentaare ei ole: