esmaspäev, 30. märts 2009

Lusikakook



Kui sul on kapis ainult võid, jahu, kondenspiima ja moosi saab kokku sellise koogi.



Kook ise tuli väga maitsev, suuresti purukoogi moodi, meil veidi pehmem kuna panime maasika toormoosi koogi peale ikka isuga. Laps nimetas koogi "Lusikakoogiks" kuna süüa tuli meie varianti lusikaga (jahtunult kannatas ka näpu vahelt mekkida).


Retsept:
3 spl. võid (meil oli Delma, kui kasutad magevõid, lisa ka soola)
3 spl. kondenspiima
6 spl. jahu
6 spl. moosi
Kate: 1 spl võid, 1 spl suhkrut, 3 spl. jahu - mudi läbi, et jääks mõnus pealepuistamispuru.

Sega või, kondenspiim, jahu omavahel läbi. Pane 2/3 segust vormi. Järelejäänud 1/3 sega moosiga, pane põhjale peale, pudista kattega üle. Ahju 200*C juures ~ 20 min.

Kommentaare ei ole: