esmaspäev, 30. märts 2009

Kootud papud ja tekike




Papusid olen teinud veidi teistsuguseid ka aga see mudel on mu lemmik. Õpetus ise pärineb siit. Sääre osa tegin nelja vardaga ringselt mitte edas-tagasi (nii ei jää õmbluskohta).


Sääreosa: loo üles 28s, e rida ringselt pahempidi, 4 parempidi, jälle 4 pahempidi ja veelkord 4 parempidi.

Nööriaugud:Uue rea algus jääb kanna keskele. 1s niisama parempidi, 2s kokku kududa ja 1 õhksilmus- kuni on 4 õhksilmust. Seejärel 4s parempidi, 2s kokku ja jälle 1 õhksilmus. Nii kuni rea lõpuni . Nüüd terve rida parempidi läbi kududa, peaks 8 augukohta jääma. Jaga silmused varrastel ümber nii, et kannaosa silmused saaks kõik ühele vardale ja esi-ees keskel ja taga kanna kohal pikem kinnine auguvaba osa.Külgedele peab jääma võrdne arv silmuseid. Jala pealse osa arvestasin nii et augukohaga rida algab ja järgmise augukohaga ka lõpeb (kokku siis 7silmust). Enne jäi rida pooleli kannaosa juures. Koo kenasti kuni jalapealse osa lõpuni. (küljepeal oleva esimene paelaauk on viimane)

Jalalaba pealne:kahel vardal edasi-tagasi parempidi/pahempidi kuni koos sääreosaga saaks jalalaba osa 8cm. (Vastsündinuile tundus see pikkus sobivat).Hiljem tuleb tallaosa sama pikk ju teha.

Nüüd on vaja jalalaba pealse osa külgedelt 5-7 silma üles korjata ja pahempidiselt ringselt jälle 4 rida, 4 parempidi, 4 pahempidi. Külgede ja kannaosa silmad kudusin maha (nagu töö lõpetamisel) ja varba osa varda 7 silmusest kudusin vajaliku pikkuse tallaaluse osa kudusin jälle kõik silmad maha. Nüüd pole muud kui tallaosa kinni nõeluda peitepistega. Nööriks olen teinud tavalise keerunööri. (pildil nn proovivariandina atlass-pael).

Kommentaare ei ole: