teisipäev, 22. veebruar 2011

Šokolaadibrownied


Vaja:
320g võid (soolata)
360g tumedat kvaliteetset šokolaadi
6 muna
4 dl suhkurt
1sl vanilliekstrakti
4 dl jahu
1 tlsoola
1,2 dl valge šokolaadi nööpe või tükke
1,2 dl poolmaguse šokolaadi nööpe või tükke

Kaunistuseks:
2 tl tuhksuhkurt (meie ei kasuta)

Valmistamine:
Kasuta küpsetusvormi (mõõtmetega 29 × 23 × 5 cm), mille ääred ja põhi on küpsetuspaberiga vooderdatud

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja tume šokolaad suures raske põhjaga potis (või vesivannil) madalal kuumusel. Sega kausis või suures mõõtekannus muna, peensuhkur ja vanilliekstrakt.
Lase šokolaadisegul veidi jahtuda ja lisa siis muna- ja suhkrusegu ning sega korralikult läbi. Raputa segu sisse jahu ja sool. Seejärel sega juurde valge šokolaadi ja poolmagusa šokolaadi nööbid või tükid. Sega läbi ja kalla brownie-segu vooderdatud vormi.
Küpseta umbes 25 minutit. (Minul kulus õige küpsusastme saamiseks pea 35 min).Brownie‘d on valmis, kui ülemine osa on kuivanud veidi helepruuniks, aga keskosa on tume, tihke ja veniv. Ka sellise suure ahjutäie puhul tuleb küpsetisel pidevalt silma peal hoida, sest veniv mass muutub kuivaks vaid mõne minutiga. Samuti tuleb meeles pidada, et brownie‘d küpsevad edasi ka ahjust välja võetuna jahtudes.



Retsepti leidsin tõlgitud kujul siit lehelt, originaalis oli see kirjas mul Nigella kokandussaatest :) video

Kommentaare ei ole: