kolmapäev, 20. oktoober 2010

Jäätis, see kõige lihtsam

Panen sedapuhku lõppeks kirja selle kõige kõige lihtsama kodujäätise retsepti. Pole mul ei jäätisemasinat ega muid peeneid vigureid. Seetõttu käib meil jäätis nii:

Võtad 400ml vahukoort (35%), vahustad kuni on pehme vaht (mitte ülevahustada!). Siis lisan niristades juurde 250 ml kondenspiima (suhkruga, võid katsetada ka kakao- või kohviomaga, valge jäätise puhul siis see kõige tavalisem siiski). Lisada ka sõrmeotsaga vaniljet (oleneb vaniljest ja maitse-eelistustest)Vahustad veel veidi (jällegi mitte päris kõvaks vahukooreks- või veel hullem, võiks). Siis paned oma hüva segu plastkarpi (või vanasse jäätiseanumasse) ja ööseks külma. Päeval piisab pisemale topsile 5 tunnist, liitrisele ~6-7 tunnist.

Ja hääd mekkimist! Olete valmis saanud hea rammusa kodujäätise.

*Poolele vahukooresegule lisasime siis, kui kondenspiima lisamise aeg on ~100g laste kakaojoogipulbrit. Sai ka hea kakaojäätis.  (natuke liiga magus- parem oleks lisada veidi tumedat kakaod ilmselt) Eks neid võimalusi ole piiritult (panen siia kirja lihtsalt , et sellele kogusele 100g midagi "lisa" lisada oli ok, koostis ei kannatanud).

pilt netist

1 kommentaar:

Merike ütles ...

Super! momendil rändas karp külmikusse.. aga juba enne maitsesin, et täitsa jäätis mis jäätis.. ka kui veel külma saab siis on täiuslik !!!