neljapäev, 29. aprill 2010

Mustikamoosiga saiakesed


















Vahelduseks kaneeli-, mooni- ja päevalilleseemnesaiakestele otsustasin hoopis moosiga proovida. Väga head jäid.


Vaja:
50g pärmi
1/2-1 kl suhkrut
1/2 tl soola
2 muna
0.7l vett
õli
mustikamoosi (või muu üsna tugeva maitsega moos)

Segasin pärmis suhkru-soolaga pehmeks, lisasin munad, jahu ja vee. Segasin ja sõtkusin kuni tainas parajalt läikivaks muutus ja kausi seina küljest kenasti lahti tuli. Õrnalt nätskeks jätsin, jahuga liialdades kipuvad kõvad saiad jääma. Lasin kerkida, 2-3 korda alla sõtkumist (ja/või kui keegi kerkimise ajal taignakaussi puutub). Lahti rullitud tainas õrnalt pealt õliseks, puistasin suhkruga üle ja oligi moosi kord. Palju ei ole mõtet panna, kipub välja voolama.

Kommentaare ei ole: