neljapäev, 25. märts 2010

Kõrvitsa-apelsinikook


120 g toasooja võid
1,5 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor (lisa ka poole apelsini mahl)
3 suuremat muna
2,5 dl kõrvitsapüreed
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit


Hõõru toasoe või, suhkur ja apelsinikoor vahule. Lisa ükshaaval üks terve muna ja kaks munakollast, vahusta. Sega hulka kõrvitsapüree. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vahusta munavalged ja sega needki ettevaatlikult taina hulka.

Küpseta 175-kraadises 24 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis ca 50-60 minutit.

Kõrvitsapüree saad lihtsasti kõrvitsat vähese veega pehmeks keetes või ahjus pehmeks grillides.
Kordamisele ei lähe, kõrvitsa maitse oli juures  :D ;) :D
Allikas: Toidutare (Eva Palu retsept); Sille toidublogi.

Kommentaare ei ole: